Project Overview

Garth Hill College, is a located in Bracknell, a town 32 miles west of central London. Western were tasked with designing and building a new sixth form centre on the campus of the College. The site proposed for the new Post 16 Centre was a car park near the current school building. The construction had to cater for 350 students and staff.

Construction Process

The building was designed in order to meet the needs of 16-18 year old pupils in the 21st century and provides a fantastic learning environment for pupils. The design successfully incorporated many new social spaces and learning zones, including four new science laboratories, three ICT suites, three Technology and Design workshops and seminar rooms to allow for a positive study environment.
Western advanced the project through the planning and building control process and completed all ground works at the new complex. The build team used a hybrid modular and steel frame building to create a unique design for the college that also provided a stunning atrium space at the heart of the building.

Handover

The work at Garth Hill College was completed as per programme allowing new students at the College to move into the new building in time for the start of the new school year. Speaking at the opening of the new centre Keith Grainger, principal of Garth Hill College, expressed his delight at seeing his students move into the new building: “It has been wonderful to welcome students into this new building. This is an exciting chapter for them and for our staff.”